Evil S04E01
2019

lordek (26.5.2024 19:08:36)
Evil.s04e01.hdr.2160p.web.h265-successfulcrab
23,976 fps
16

vlastní původní překlad

Sedí na verze:
Evil.s04e01.hdr.2160p.web.h265-successfulcrab
Evil S04E01 How to Split an Atom 1080p AMZN WEB-DL DDP5 1 H 264-FLUX


-Kdyby to sedělo ještě na jiné verze, tak dejte vědět.

Titulky NENAHRÁVEJTE na jiné weby, NEVKLÁDEJTE je do obrazu či .mkv, ani s nimi jinak NEMANIPULUJTE.
V záložce Rozpracované" najdete stav překladu i verzi na kterou titulky překládám.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Poznámky/vysvětlivky/informace:
Protonová spinová krize(Proton spin crisis)- Nevyřešený problém ve fyzice: Jak kvarky a gluony nesou rotaci protonů? Protonová spinová krize je teoretická krize vyvolaná experimentem z roku 1987 European Muon Collaboration, který se pokusil určit rozložení spinu uvnitř protonu. Fyzici očekávali, že kvarky nesou celý protonový spin.

Papežská univerzita- je zvláštní typ katolické univerzity nebo církevní univerzity, která je zřizována přímo Svatým stolcem a je pod jeho přímým dohledem prostřednictvím Kongregace pro katolickou výchovu, a která dostala od této kongregace privilegium, aby se mohla nazývat „papežská“.

Hawkingovo záření- je tepelné záření černých děr prvně teoreticky popsané britským fyzikem Stephenem Hawkingem.
V roce 1971 Stephen Hawking dokázal, že se celková plocha horizontu událostí jakékoli skupiny černých děr nikdy nezmenší. Toto tvrzení se příliš podobalo druhému termodynamickému zákonu, přičemž plocha hraje v tomto případě úlohu entropie. Proto Jacob Bekenstein navrhl, že entropie černé díry je skutečně úměrná ploše jejího horizontu událostí. V roce 1975 aplikoval teorii kvantového pole na zakřivený časoprostor okolo horizontu událostí a objevil, že černé díry mohou vyzařovat tepelné záření, známé jako Hawkingovo záření.

Pontifikát- je forma vlády používaná ve Vatikánu. Slovo přišlo do angličtiny z francouzštiny a znamená jednoduše papežství nebo „vykonávání funkcí pap...