Memory: The Origins of Alien (2019)

Memory: The Origins of Alien Další název

Paměť: Zrod Vetřelce

Uložil
lordek
1
Dát hlas překladateli Dát hlas uloženo: 7.11.2023 rok: 2019
StaženoTento měsíc: 2 Celkem: 254 Naposledy: 28.4.2024
Další infoPočet CD: 1Velikost: --- typ titulků: srt FPS: 23,976
Verze pro Memory.The.Origins.Of.Alien.2019.1080p.BluRay.x264.DTS-FGT Další verze
Náhled zobrazit náhled
Poznámka
Sedí na verze:
Memory.The.Origins.Of.Alien.2019.1080p.BluRay.x264.AAC5.1-[YTS.MX]
Memory.The.Origins.Of.Alien.2019.720p.BluRay.x264.AAC-[YTS.MX]
Memory.The.Origins.Of.Alien.2019.1080p.BluRay.x264.DTS-FGT
Memory.The.Origins.of.Alien.2019.BluRay.1080p.DTS-HD.MA.5.1.AVC.REMUX-FraMeSToR


Titulky NENAHRÁVEJTE na jiné weby, NEVKLÁDEJTE je do obrazu či .mkv, ani s nimi jinak NEMANIPULUJTE.
V záložce "Rozpracované" najdete stav překladu i verzi na kterou titulky překládám.


Kdyby to sedělo ještě na jiné verze, dejte vědět. Doplním info.

Poznámky/vysvětlivky/informace:

Somatika- je obor v rámci studií práce s tělem a pohybu, který klade důraz na vnitřní fyzické vnímání a prožívání. Tento termín se používá v pohybové terapii k označení přístupů založených na soma, neboli „tělo, jak je vnímáno zevnitř“, včetně Skinnerovy techniky, Alexandrovy techniky, Feldenkraisovy metody a Rolfingové strukturální integrace.

Daniel Thomas O'Bannon- byl americký filmový scenárista, režisér a supervizor vizuálních efektů, obvykle v žánrech sci-fi a hororu. O'Bannon napsal scénář k Vetřelci, adaptovaný podle příběhu, který napsal s Ronaldem Shusettem. Napsal a režíroval také kultovní hororovou komedii Návrat oživlých mrtvol.
Zemřel v roce 2009 na Crohnovu nemoc.

They Bite(Oni koušou)- Scénář a předzvěst Vetřelce. Bohužel to bylo zasaženo v době, kdy vyšel Star Wars. A studia byla názoru, že k tomu nepůjdou udělat speciální efekty.
http://alienexplorations.blogspot.com/1975/03/they-bite-omnivore.html

Seeds of Jupiter- https://eccomics.fandom.com/wiki/Weird_Science_Vol_1_8

EC Comics- běžněji známý jako EC Comics, byl americký vydavatel komiksů, který se specializoval na horor, krimi, satiru, vojenskou fikci, temnou fantasy a sci-fi od 40. do poloviny 50. let, zejména na Tales. ze série Crypt.

Death Rattle- byla americká černobílá hororová antologická komiksová série vydaná ve třech svazcích nakladatelstvím Kitchen Sink Press v 70., 80. a 90. letech 20. století. Death Rattle nesouvisí s australským jednorázovým komiksem Death Rattle, vydaným Gredownem v c. 1983.

Howard Phillips Lovecraft- byl americký spisovatel divné, vědecké, fantasy a hororové fikce.
V horách šílenství- je hororová novela Howarda Phillipse Lovecrafta napsaná v roce 1931 a vydaná v časopise Astouding Stories roku 1936. Žánrově se jedná o kosmický horor, který je zasazen do tzn. Mýtu Cthulhu, založeného Lovecraftem a dále rozvíjeného dalšími autory. Někdy bývá kniha označována také jako krátký román
Koho by zajímalo: https://www.databazeknih.cz/knihy/v-horach-silenstvi-49164

It! The Terror from Beyond Space- https://www.csfd.cz/film/1192-it-the-terror-from-beyond-space/prehled/

Planeta upírů- https://www.csfd.cz/film/521-planeta-upiru/prehled/

Královna krve- https://www.csfd.cz/film/13419-kralovna-krve/prehled/

Temná hvězda- https://www.csfd.cz/film/1316-temna-hvezda/prehled/

Alejandro Jodorowsky Prullansky- je chilsko-francouzský filmař, herec, mystik, filosof, autor komiksů, dramatik a spisovatel, někdy řazený k surrealismu. Svou duchovní nauku nazval psychomagie.

Ronald Shusett- je americký scenárista a filmový producent, nejlépe známý pro jeho díla v žánru sci-fi. Napsal původní příběh pro Vetřelec s Danem O'Bannonem a později Alien vs. Predator. V roce 1974 jako první zvolil povídku Philipa K.

Vosa sirexová- je druh vosy, původem z Evropy, Asie a severní Afriky. Dospělí jedinci se liší v délce od 9 do 36 mm. Tato vosa je invazním druhem v mnoha částech světa, včetně Austrálie, Nového Zélandu, Severní Ameriky, Jižní Ameriky a Jižní Afriky, kde se stala významným ekonomickým škůdcem borovic.

Hans Rudolf „Ruedi“ Giger- byl švýcarský malíř, sochař a návrhář, známý především jako stvořitel uměleckého směru s názvem biomechanický surrealismus a tvůrce hollywoodského monstra Vetřelce.

Necronomicon- je smyšlený grimoár, jenž vystupuje v příbězích hororového spisovatele H. P. Lovecrafta. Poprvé se objevil roku 1924 v povídce The Hound. Údajný autor Necronomiconu, „šílený Arab“ Abdul Alhazred, byl zmíněn již předchozí rok v díle Bezejmenné město.

Nut- známá také různými jinými přepisy, je bohyní oblohy, hvězd, kosmu, matek, astronomie a vesmíru ve starověkém egyptském náboženství.

Star Beast- byl původní scénář k filmu Vetřelec, který napsali Dan O'Bannon a Ronald Shusett poté, co Shusett navrhl, aby O'Bannon použil jeden ze svých dalších filmových nápadů o gremlinech infiltrujících bombardér B-17 během druhé světové války a uvedl jej na vesmírnou loď jako druhou polovinu příběhu. Pracovní název projektu byl Star Beast, ale O'Bannonovi se to nelíbilo a změnil jej na Vetřelec poté, co si všiml, kolikrát se toto slovo objevilo ve scénáři. Jemu a Shusettovi se líbila jednoduchost nového názvu a jeho dvojí význam jako podstatného i přídavného jména.

Walter Hill- je americký filmový režisér, scenárista a producent známý svými akčními filmy a oživením západního žánru. Režíroval filmy jako The Driver, The Warriors, Southern Comfort, 48 Hrs. a jeho pokračování Dalších 48 hodin, Streets of Fire and Red Heat a napsal scénář ke kriminálnímu dramatu The Getaway.

Brandywine- je americká filmová produkční společnost známá díky své filmové sérii Vetřelec, kterou v roce 1969 založili američtí filmaři Walter Hill, David Giler a Gordon Carroll.

Facehugger- je parazitická forma života, která se vylíhne z vajíček. Slouží jako druhá fáze životního cyklu Vetřelce, fungují jako prostředníci pro Vetřelce s jediným účelem implantovat mimozemská embrya jiným živým bytostem.

Jižanská pohostinnost- https://www.csfd.cz/film/4343-jizanska-pohostinnost/prehled/

Ed Wood- https://www.csfd.cz/film/1072-ed-wood/prehled/

Stanley Kubrick- byl americký režisér a fotograf. K vrcholům jeho díla patří literární adaptace Nabokovovy Lolity, Vesmírné odyseje Arthura C. Clarka nebo románu Mechanický pomeranč Anthonyho Burgesse.

Space Jockey- je fiktivní mimozemská rasa, která se prvně objevila ve filmu Vetřelec v roce 1979. Space Jockey se ve filmu Vetřelec objevuje jako kostěně vypadající bytost v neznámé kosmické lodi, která havarovala na LV-426 a jejíž signál zachytila loď společnosti Weyland-Yutani, Nostromo.

Sachmet- je staroegyptská bohyně zobrazovaná v podobě divoké lvice nebo ženy se lví hlavou spojená původně s panovníkem jako zosobnění jeho ochrany a božské moci.

Pazúzu- je v sumersko-akkadské mytologii zlý démon mužského pohlaví. Někdy bývá mylně ztotožňován s Asmodeem.

Kálí- je hinduistická bohyně, hněvivý aspekt Déví, spojená se smrtí a zánikem. Bývá též považována za vládkyni času a změn, což souvisí s její vládou nad smrtí.
Hieronymus Bosch- vlastním jménem Jheronimus Anthonissoen van Aken, byl přední nizozemský malíř 15. a 16. století. Tvořil v rané nizozemské renesanci. Většina jeho prací znázorňuje hříchy a morální úpadek lidstva.

Ronald Ray Cobb- byl americko-australský umělec. Kromě své práce editora karikatur přispěl koncepčním uměním k hlavním filmům včetně Dark Star, Star Wars, Alien, Raiders of the Lost Ark, Conan the Barbarian, Back to the Future, The Abyss, Total Recall a Southland Tales.
Mary Celeste- byla americká brigantina, která byla nalezena 4. prosince 1872 východně od Azorských ostrovů opuštěná posádkou za okolností, které nejsou dosud uspokojivě vysvětleny.
https://medium.seznam.cz/clanek/zmizeni-lodi-mary-celeste-namorni-zahada-ktera-stale-ceka-na-vyreseni-8455

Ben Burtt- je americký zvukový designér, filmový režisér a střihač, scenárista a hlasový herec. Jako zvukový designér má na kontě filmové série Star Wars a Indiana Jones, Invaze zlodějů těl, E.T. Mimozemšťan, WALL-E a Star Trek.

Francis Bacon- byl v Irsku narozený britský figurativní malíř. Postupně si našel svoji velmi specifickou cestu malby, pro kterou se vžil pojem nová figurace. Spolu s Baconem jsou k tomuto hnutí řazeni Henry Moore, Alexander Archipenko nebo Craigie Aitchison.

Ukřižování- je jednou z ranných maleb na plátně od Francise Bacona, vytvořený v roce 1933, když bylo Baconovi 23 nebo 24 let. Byl to jeden ze tří obrazů na téma Ukřižování, které vytvořil v roce 1933, další jsou jeho Ukřižování s lebkou , kterou si objednal sběratel umění Sir Michael Sadler, a Rána na ukřižování.

Apollónův chrám v Delfách- je starověký řecký chrám v Delfách ve Fókidě ve Středním Řecku. První známý Apollónův chrám v Delfách byl postaven koncem 7. století před Kr., avšak tento chrám v roce 548 před Kr. vyhořel. Na jeho místě byl v letech 513-505 před Kr. postaven nový chrám, peripteros.

Aischylos- byl první z řady velkých řeckých dramatiků, píšících tragédie.


Klytaimnéstra- je v řecké mytologii dcera spartského krále Tyndarea a jeho manželky Lédy, manželka mykénského krále Agamemnóna, se kterým měla čtyři potomky: syna Oresta a dcery Élektru, Ífigeneiu a Chrýsothemis. Klytaimnéstra je symbolem zrádné ženy, protože se svým milencem Aigisthem připravila vraždu svého manžela.

Aigisthos- je v řecké mytologii syn mykénského krále Thyesta a jeho vlastní dcery Pelopeii. Je záludným zrádcem a postava veskrze záporná, která je součástí historie krvavých rodinných bojů o vládu nad Mykénami.

David Paul Cronenberg- je kanadský režisér, scenárista a příležitostný herec. Z počátku kariéry se věnoval především hororovému žánru. V průběhu let však stále výrazněji překračuje jeho hranice. Jeho filmy často zkoumají strach a děs plynoucí z propojení psychické a fyzické roviny existence.

Joseph Conrad- byl anglický spisovatel polského původu, považovaný za jednoho ze zakladatelů modernismu.
Kdo by měl zájem a zajímalo ho: https://www.databazeknih.cz/knihy/nostromo-46747

Srdce temnoty- je novela anglického spisovatele polského původu Josepha Conrada, která nejprve vycházela roku 1899 na pokračování v Blackwood’s Magazine a poté vyšla roku 1902 knižně ve sbírce Mládí a jiné povídky.

Francis Ford Coppola- je americký filmový scenárista, režisér a producent. Je řazen k tzv. Novému Hollywoodu, v němž hlavní tvůrčí taktovku v americkém filmu převzali režiséři.

Apokalypsa- je americký kultovní válečný film režiséra Francise Forda Coppoly z roku 1979. Ústředními postavami filmu jsou dva důstojníci speciálních služeb americké armády ve Vietnamu. Jeden z nich, kapitán Benjamin L.

Aféra Watergate- je skandál, který vypukl ve Spojených státech poté, co do sídla Demokratické strany v komplexu Watergate ve Washingtonu, D.C. v roce 1972 násilně vnikli pracovníci aparátu republikánského prezidenta Richarda Nixona. Ti byli pověřeni úkolem umístit do budovy odposlech.

Theodore Robert „Ted“ Bundy- byl americký sériový vrah aktivní v letech 1974 až 1978, násilník, nekrofil, s ukončeným základním pregraduálním stupněm vysokoškolského studia v psychologii. Po více než desetiletém intenzivním popírání viny se doznal k vraždám nejméně 30 obětí.

John Wayne Gacy- byl americký sériový vrah, podnikatel a politický aktivista, známý také jako „Klaun zabiják“, který v letech 1972–1978 znásilnil a zabil 33 mladých chlapců.

Robert Bernard Altman- byl americký režisér, scenárista a producent. Jako režisér byl celkem pětkrát nominovaný na Oscara, v roce 2006 získal cenu Americké akademie filmových umění a věd Oscar za celoživotní dílo, držitel ceny Zlatý glóbus za film Gosford Park i ceny Emmy.

Henrik Johan Ibsen- byl norský dramatik a básník. Je považován za zakladatele realistického dramatu. Ibsen je rovněž vnímán jako nejvýznamnější norský spisovatel a dodnes zůstává jedním z nejhranějších světových dramatiků.

Anton Pavlovič Čechov- byl ruský dramatik a prozaik.


Hádej, kdo přijde na večeři- https://www.csfd.cz/film/5303-hadej-kdo-prijde-na-veceri/prehled/

Stanley Kubrick- byl americký režisér a fotograf. K vrcholům jeho díla patří literární adaptace Nabokovovy Lolity, Vesmírné odyseje Arthura C. Clarka nebo románu Mechanický pomeranč Anthonyho Burgesse.

Mechanický pomeranč- https://www.csfd.cz/film/5395-mechanicky-pomeranc/prehled/

Barry Lyndon- https://www.csfd.cz/film/5394-barry-lyndon/prehled/

Roger Dicken- je britský umělec speciálních efektů. Byl nominován na Oscara v kategorii Nejlepší vizuální efekty za film: Když dinosauři vládli Zemi.

Shepperton Studios- je filmové studio se sídlem v Shepperton, Surrey, Anglie, s historií sahající až do roku 1931. Nyní je součástí Pinewood Studios Group. Během své rané existence bylo studio označeno jako Sound City.

Nick Allder- je anglický supervizor a koordinátor speciálních efektů. Svou kariéru začal jako asistent kameramana a po osmi letech přešel ke speciálním efektům.

Incubus- je ve středověké křesťanské mytologii druh démona – astrálního upíra, který se pohlavně stýká se ženami, ve spánku je znásilňuje, případně u nich vyvolává sexuální představy. Incubus přitom oběti vyčerpává, někdy až k smrti. Někdy je incubus označován jako mužský démon, ale tato interpretace není jednoznačná.

Volker Mahnert- je rakouský a švýcarský arachnolog, entomolog a ichtyolog narozený 3. prosince 1943 v Innsbrucku, zemřel 23. listopadu 2018 v Ženevě. V letech 1989 až 2005 byl ředitelem Přírodovědného muzea v Ženevě a také profesorem na univerzitě v Ženevě.

Irene Matyas Royová- zemřela pokojně 18. ledna ve věku 93 let. Dcera zesnulých Franka a Mary Matyasových, sestra Dorothy Lukaszczykových. Milovaná manželka zesnulého Roberta H. Roye. Asi rodina produkčního jelikož to je: Kerry Deignan Roy.


PS: Kdo by věděl, ze kterého filmu je úvodní scéna s fúriemi budu velice rád. Myslím, že se na to už někdo ptal v minulosti na ČSFD. Ale bez odpovědi.



Moc vám všem děkuji za veškerou podporu a za vaše zaslané hlasy.


Kdo by mě chtěl podpořit i jinak může zde
303438501/0300
CZ32 0300 0000 0003 0343 8501 IBAN


IMDB.com

Trailer Memory: The Origins of Alien

Titulky Memory: The Origins of Alien ke stažení

Memory: The Origins of Alien
Stáhnout v ZIP Memory: The Origins of Alien
titulky byly aktualizovány, naposled 7.11.2023 20:14, historii můžete zobrazit

Historie Memory: The Origins of Alien

7.11.2023 (CD1) lordek Úprava alternativního názvu.
7.11.2023 (CD1) lordek 12. řádek: O pár let později- chybělo(pár).
7.11.2023 (CD1) lordek  
7.11.2023 (CD1) lordek Původní verze

RECENZE Memory: The Origins of Alien

27.11.2023 9:22 Deyw odpovědět
bez fotografie
diky sedi i na
Memory.The.Origins.of.Alien.2019.BluRay.1080p.DTS-HD.MA.5.1.AVC.REMUX-FraMeSToR
19.11.2023 19:43 mabrams Prémiový uživatel odpovědět
Moc děkuji :-)
10.11.2023 22:14 007jirka007 odpovědět
bez fotografie
Díky moc za titulky.
10.11.2023 0:31 Raraashek odpovědět
bez fotografie
Děkuju moc
8.11.2023 20:46 stasojaso odpovědět
bez fotografie
ďakujem
8.11.2023 18:59 Pilha2 Prémiový uživatel odpovědět
bez fotografie
díky
7.11.2023 23:13 future.memories odpovědět
bez fotografie
děkuji strašně moc :-)

jinak se omlouvám že do toho pletu tohle ale rád bych kdyby se toho někdo ujmul

https://www.csfd.cz/film/278192-never-sleep-again-the-elm-street-legacy/prehled/
7.11.2023 22:01 Charvy odpovědět
bez fotografie
Díky!!
uploader7.11.2023 20:12 lordek odpovědět

reakce na 1569407


Máš pravdu. Tohle mě zmátlo: https://www.csfd.cz/film/688656-pamet-zrod-vetrelce/prehled/.
7.11.2023 20:08 vasabi odpovědět

reakce na 1569407


https://arl.nfa.cz/arl-nfa/en/detail-nfa_un_cat-245736-Pamet-Zrod-Vetrelce/
7.11.2023 20:07 vasabi odpovědět
Paměť: Zrod Vetřelce Ten alternativní název s pomlčkou je podle mého blbost. To prostě nebývá, neděje se.
7.11.2023 19:54 klf76 odpovědět
bez fotografie
Diky.
7.11.2023 19:54 klf76 odpovědět
bez fotografie
Sedi i na Memory.The.Origins.Of.Alien.2019.720p.BluRay.H264.AAC-RARBG.mp4
7.11.2023 19:27 panacik80 odpovědět
na verziu memory.the.origins.of.alien.2019.720p.webrip.hevc.x265.rmteam

příloha memory.the.origins.of.alien.2019.720p.webrip.hevc.x265.rmteam.srt
7.11.2023 19:21 berusak Prémiový uživatel odpovědět
Skvělééé... díky za překlad :-)
7.11.2023 18:59 willyama Prémiový uživatel odpovědět
Díky!!
7.11.2023 18:38 vasabi odpovědět
Pecka, nejvíc. To je tak za pět hlasu min...to je překlad jen pro fanoušky. Prostě nejvíc, děkuji.
7.11.2023 18:20 4ceratops odpovědět
bez fotografie
Obrovská vďaka...
7.11.2023 18:08 MoravskýDrak odpovědět
Paráda. Díky
7.11.2023 17:49 beaver17cz odpovědět
bez fotografie
Diky moc!
7.11.2023 17:26 AndreaLee odpovědět
Ďakujem pekne. RESPECT!
7.11.2023 17:14 Jan.Truhlicka odpovědět
bez fotografie
Díky
7.11.2023 17:08 tomajzna odpovědět
bez fotografie
Tak tohle je boží, díky moc!

Příspěvek:
Můžete připojit přílohu do velikosti 1 MB


Registrace
HLEDÁNÍ

Seriály

Filmy/jednotlivé titulky

VZKAZY Z FÓRA
Máš pravdu. Omlouvám se. Režíroval ho Danny Boyle.
Jen pro upřesnění, on nerežíroval 28 dní pote. Napsal k němu scénář.
Veľmi pekne ďakujem že si sa do toho pustil a prajem nech sa pri preklade darí a ide ti to od ruky.:
VOD 29. dubnaSuper :):-) Není tu nic co psát.Prípadne to napíš po anglickyZadaj si toto isté do Googlu
Jaké doporučujete stránky na torrenty nejlepší?
Love-Lies-Bleeding-2024-1080p-WEB-h264-ETHEL-TGx
Pozrel som si trailer a film si určite rád pozriem s tvojimi titulkami :)
The.Dry.2.Force.of.Nature.2024.German.DL.EAC3.1080p.AMZN.WEB.H265-ZeroTwo
Titulky v Anglictine
Vermines.2023.FRENCH.HDR.2160p.WEB.H265-FW jde to normálně najít.
Někde kde bych mohl stáhnout 2160p verzi?
Diky moc! ... najst nieco take, na konci profilu to bolo aj pre Poirota spanielska dedina! ... volak
Hmm,od prosince 2023 a stale 20% .Co na to Vidra?Opravdu zajimave ale uz o preklad nemam zajem a mys
Má to v profilu.
... ozaj ... volakedy tu bola funkcia prispiet prekladatelovi na PayPal, kam to zmizlo ??? ... rad b
Zdravím, Chairman má český dabing, takže to dělat nebudu,
ten Impact vypadá dobře, takže ho určitě
Ahoj. A anglické title, nevěděl bys?
V postapokalyptickém světě klany bojují mezi sebou, aby získaly zbývající zásoby Ridexu, protilátky,
Všude;-)Trailer by nebyl? Nebo nějaké informace?na"WS"?
kde?
To vypadá dobře! Díky za tip. ❤️Uvidíme. Budeme jí držet palce. 😁na WS je francouzsko-česká verze ve fullHD
Prosím o titulky, kde bude nejen přeložena angličtina, ale i němčina s italštinou. Děkuji.


 


Zavřít reklamu