Memory: The Origins of Alien (2019)

Memory: The Origins of Alien Další název

Paměť: Zrod Vetřelce

Uložil
lordek
2
Dát hlas překladateli Dát hlas uloženo: 7.11.2023 rok: 2019
StaženoTento měsíc: 0 Celkem: 254 Naposledy: 28.4.2024
Další infoPočet CD: 1Velikost: --- typ titulků: srt FPS: 23,976
Verze pro Memory.The.Origins.Of.Alien.2019.1080p.BluRay.x264.DTS-FGT Další verze
Náhled zobrazit náhled
Poznámka
Sedí na verze:
Memory.The.Origins.Of.Alien.2019.1080p.BluRay.x264.AAC5.1-[YTS.MX]
Memory.The.Origins.Of.Alien.2019.720p.BluRay.x264.AAC-[YTS.MX]
Memory.The.Origins.Of.Alien.2019.1080p.BluRay.x264.DTS-FGT
Memory.The.Origins.of.Alien.2019.BluRay.1080p.DTS-HD.MA.5.1.AVC.REMUX-FraMeSToR


Titulky NENAHRÁVEJTE na jiné weby, NEVKLÁDEJTE je do obrazu či .mkv, ani s nimi jinak NEMANIPULUJTE.
V záložce "Rozpracované" najdete stav překladu i verzi na kterou titulky překládám.


Kdyby to sedělo ještě na jiné verze, dejte vědět. Doplním info.

Poznámky/vysvětlivky/informace:

Somatika- je obor v rámci studií práce s tělem a pohybu, který klade důraz na vnitřní fyzické vnímání a prožívání. Tento termín se používá v pohybové terapii k označení přístupů založených na soma, neboli „tělo, jak je vnímáno zevnitř“, včetně Skinnerovy techniky, Alexandrovy techniky, Feldenkraisovy metody a Rolfingové strukturální integrace.

Daniel Thomas O'Bannon- byl americký filmový scenárista, režisér a supervizor vizuálních efektů, obvykle v žánrech sci-fi a hororu. O'Bannon napsal scénář k Vetřelci, adaptovaný podle příběhu, který napsal s Ronaldem Shusettem. Napsal a režíroval také kultovní hororovou komedii Návrat oživlých mrtvol.
Zemřel v roce 2009 na Crohnovu nemoc.

They Bite(Oni koušou)- Scénář a předzvěst Vetřelce. Bohužel to bylo zasaženo v době, kdy vyšel Star Wars. A studia byla názoru, že k tomu nepůjdou udělat speciální efekty.
http://alienexplorations.blogspot.com/1975/03/they-bite-omnivore.html

Seeds of Jupiter- https://eccomics.fandom.com/wiki/Weird_Science_Vol_1_8

EC Comics- běžněji známý jako EC Comics, byl americký vydavatel komiksů, který se specializoval na horor, krimi, satiru, vojenskou fikci, temnou fantasy a sci-fi od 40. do poloviny 50. let, zejména na Tales. ze série Crypt.

Death Rattle- byla americká černobílá hororová antologická komiksová série vydaná ve třech svazcích nakladatelstvím Kitchen Sink Press v 70., 80. a 90. letech 20. století. Death Rattle nesouvisí s australským jednorázovým komiksem Death Rattle, vydaným Gredownem v c. 1983.

Howard Phillips Lovecraft- byl americký spisovatel divné, vědecké, fantasy a hororové fikce.
V horách šílenství- je hororová novela Howarda Phillipse Lovecrafta napsaná v roce 1931 a vydaná v časopise Astouding Stories roku 1936. Žánrově se jedná o kosmický horor, který je zasazen do tzn. Mýtu Cthulhu, založeného Lovecraftem a dále rozvíjeného dalšími autory. Někdy bývá kniha označována také jako krátký román
Koho by zajímalo: https://www.databazeknih.cz/knihy/v-horach-silenstvi-49164

It! The Terror from Beyond Space- https://www.csfd.cz/film/1192-it-the-terror-from-beyond-space/prehled/

Planeta upírů- https://www.csfd.cz/film/521-planeta-upiru/prehled/

Královna krve- https://www.csfd.cz/film/13419-kralovna-krve/prehled/

Temná hvězda- https://www.csfd.cz/film/1316-temna-hvezda/prehled/

Alejandro Jodorowsky Prullansky- je chilsko-francouzský filmař, herec, mystik, filosof, autor komiksů, dramatik a spisovatel, někdy řazený k surrealismu. Svou duchovní nauku nazval psychomagie.

Ronald Shusett- je americký scenárista a filmový producent, nejlépe známý pro jeho díla v žánru sci-fi. Napsal původní příběh pro Vetřelec s Danem O'Bannonem a později Alien vs. Predator. V roce 1974 jako první zvolil povídku Philipa K.

Vosa sirexová- je druh vosy, původem z Evropy, Asie a severní Afriky. Dospělí jedinci se liší v délce od 9 do 36 mm. Tato vosa je invazním druhem v mnoha částech světa, včetně Austrálie, Nového Zélandu, Severní Ameriky, Jižní Ameriky a Jižní Afriky, kde se stala významným ekonomickým škůdcem borovic.

Hans Rudolf „Ruedi“ Giger- byl švýcarský malíř, sochař a návrhář, známý především jako stvořitel uměleckého směru s názvem biomechanický surrealismus a tvůrce hollywoodského monstra Vetřelce.

Necronomicon- je smyšlený grimoár, jenž vystupuje v příbězích hororového spisovatele H. P. Lovecrafta. Poprvé se objevil roku 1924 v povídce The Hound. Údajný autor Necronomiconu, „šílený Arab“ Abdul Alhazred, byl zmíněn již předchozí rok v díle Bezejmenné město.

Nut- známá také různými jinými přepisy, je bohyní oblohy, hvězd, kosmu, matek, astronomie a vesmíru ve starověkém egyptském náboženství.

Star Beast- byl původní scénář k filmu Vetřelec, který napsali Dan O'Bannon a Ronald Shusett poté, co Shusett navrhl, aby O'Bannon použil jeden ze svých dalších filmových nápadů o gremlinech infiltrujících bombardér B-17 během druhé světové války a uvedl jej na vesmírnou loď jako druhou polovinu příběhu. Pracovní název projektu byl Star Beast, ale O'Bannonovi se to nelíbilo a změnil jej na Vetřelec poté, co si všiml, kolikrát se toto slovo objevilo ve scénáři. Jemu a Shusettovi se líbila jednoduchost nového názvu a jeho dvojí význam jako podstatného i přídavného jména.

Walter Hill- je americký filmový režisér, scenárista a producent známý svými akčními filmy a oživením západního žánru. Režíroval filmy jako The Driver, The Warriors, Southern Comfort, 48 Hrs. a jeho pokračování Dalších 48 hodin, Streets of Fire and Red Heat a napsal scénář ke kriminálnímu dramatu The Getaway.

Brandywine- je americká filmová produkční společnost známá díky své filmové sérii Vetřelec, kterou v roce 1969 založili američtí filmaři Walter Hill, David Giler a Gordon Carroll.

Facehugger- je parazitická forma života, která se vylíhne z vajíček. Slouží jako druhá fáze životního cyklu Vetřelce, fungují jako prostředníci pro Vetřelce s jediným účelem implantovat mimozemská embrya jiným živým bytostem.

Jižanská pohostinnost- https://www.csfd.cz/film/4343-jizanska-pohostinnost/prehled/

Ed Wood- https://www.csfd.cz/film/1072-ed-wood/prehled/

Stanley Kubrick- byl americký režisér a fotograf. K vrcholům jeho díla patří literární adaptace Nabokovovy Lolity, Vesmírné odyseje Arthura C. Clarka nebo románu Mechanický pomeranč Anthonyho Burgesse.

Space Jockey- je fiktivní mimozemská rasa, která se prvně objevila ve filmu Vetřelec v roce 1979. Space Jockey se ve filmu Vetřelec objevuje jako kostěně vypadající bytost v neznámé kosmické lodi, která havarovala na LV-426 a jejíž signál zachytila loď společnosti Weyland-Yutani, Nostromo.

Sachmet- je staroegyptská bohyně zobrazovaná v podobě divoké lvice nebo ženy se lví hlavou spojená původně s panovníkem jako zosobnění jeho ochrany a božské moci.

Pazúzu- je v sumersko-akkadské mytologii zlý démon mužského pohlaví. Někdy bývá mylně ztotožňován s Asmodeem.

Kálí- je hinduistická bohyně, hněvivý aspekt Déví, spojená se smrtí a zánikem. Bývá též považována za vládkyni času a změn, což souvisí s její vládou nad smrtí.
Hieronymus Bosch- vlastním jménem Jheronimus Anthonissoen van Aken, byl přední nizozemský malíř 15. a 16. století. Tvořil v rané nizozemské renesanci. Většina jeho prací znázorňuje hříchy a morální úpadek lidstva.

Ronald Ray Cobb- byl americko-australský umělec. Kromě své práce editora karikatur přispěl koncepčním uměním k hlavním filmům včetně Dark Star, Star Wars, Alien, Raiders of the Lost Ark, Conan the Barbarian, Back to the Future, The Abyss, Total Recall a Southland Tales.
Mary Celeste- byla americká brigantina, která byla nalezena 4. prosince 1872 východně od Azorských ostrovů opuštěná posádkou za okolností, které nejsou dosud uspokojivě vysvětleny.
https://medium.seznam.cz/clanek/zmizeni-lodi-mary-celeste-namorni-zahada-ktera-stale-ceka-na-vyreseni-8455

Ben Burtt- je americký zvukový designér, filmový režisér a střihač, scenárista a hlasový herec. Jako zvukový designér má na kontě filmové série Star Wars a Indiana Jones, Invaze zlodějů těl, E.T. Mimozemšťan, WALL-E a Star Trek.

Francis Bacon- byl v Irsku narozený britský figurativní malíř. Postupně si našel svoji velmi specifickou cestu malby, pro kterou se vžil pojem nová figurace. Spolu s Baconem jsou k tomuto hnutí řazeni Henry Moore, Alexander Archipenko nebo Craigie Aitchison.

Ukřižování- je jednou z ranných maleb na plátně od Francise Bacona, vytvořený v roce 1933, když bylo Baconovi 23 nebo 24 let. Byl to jeden ze tří obrazů na téma Ukřižování, které vytvořil v roce 1933, další jsou jeho Ukřižování s lebkou , kterou si objednal sběratel umění Sir Michael Sadler, a Rána na ukřižování.

Apollónův chrám v Delfách- je starověký řecký chrám v Delfách ve Fókidě ve Středním Řecku. První známý Apollónův chrám v Delfách byl postaven koncem 7. století před Kr., avšak tento chrám v roce 548 před Kr. vyhořel. Na jeho místě byl v letech 513-505 před Kr. postaven nový chrám, peripteros.

Aischylos- byl první z řady velkých řeckých dramatiků, píšících tragédie.


Klytaimnéstra- je v řecké mytologii dcera spartského krále Tyndarea a jeho manželky Lédy, manželka mykénského krále Agamemnóna, se kterým měla čtyři potomky: syna Oresta a dcery Élektru, Ífigeneiu a Chrýsothemis. Klytaimnéstra je symbolem zrádné ženy, protože se svým milencem Aigisthem připravila vraždu svého manžela.

Aigisthos- je v řecké mytologii syn mykénského krále Thyesta a jeho vlastní dcery Pelopeii. Je záludným zrádcem a postava veskrze záporná, která je součástí historie krvavých rodinných bojů o vládu nad Mykénami.

David Paul Cronenberg- je kanadský režisér, scenárista a příležitostný herec. Z počátku kariéry se věnoval především hororovému žánru. V průběhu let však stále výrazněji překračuje jeho hranice. Jeho filmy často zkoumají strach a děs plynoucí z propojení psychické a fyzické roviny existence.

Joseph Conrad- byl anglický spisovatel polského původu, považovaný za jednoho ze zakladatelů modernismu.
Kdo by měl zájem a zajímalo ho: https://www.databazeknih.cz/knihy/nostromo-46747

Srdce temnoty- je novela anglického spisovatele polského původu Josepha Conrada, která nejprve vycházela roku 1899 na pokračování v Blackwood’s Magazine a poté vyšla roku 1902 knižně ve sbírce Mládí a jiné povídky.

Francis Ford Coppola- je americký filmový scenárista, režisér a producent. Je řazen k tzv. Novému Hollywoodu, v němž hlavní tvůrčí taktovku v americkém filmu převzali režiséři.

Apokalypsa- je americký kultovní válečný film režiséra Francise Forda Coppoly z roku 1979. Ústředními postavami filmu jsou dva důstojníci speciálních služeb americké armády ve Vietnamu. Jeden z nich, kapitán Benjamin L.

Aféra Watergate- je skandál, který vypukl ve Spojených státech poté, co do sídla Demokratické strany v komplexu Watergate ve Washingtonu, D.C. v roce 1972 násilně vnikli pracovníci aparátu republikánského prezidenta Richarda Nixona. Ti byli pověřeni úkolem umístit do budovy odposlech.

Theodore Robert „Ted“ Bundy- byl americký sériový vrah aktivní v letech 1974 až 1978, násilník, nekrofil, s ukončeným základním pregraduálním stupněm vysokoškolského studia v psychologii. Po více než desetiletém intenzivním popírání viny se doznal k vraždám nejméně 30 obětí.

John Wayne Gacy- byl americký sériový vrah, podnikatel a politický aktivista, známý také jako „Klaun zabiják“, který v letech 1972–1978 znásilnil a zabil 33 mladých chlapců.

Robert Bernard Altman- byl americký režisér, scenárista a producent. Jako režisér byl celkem pětkrát nominovaný na Oscara, v roce 2006 získal cenu Americké akademie filmových umění a věd Oscar za celoživotní dílo, držitel ceny Zlatý glóbus za film Gosford Park i ceny Emmy.

Henrik Johan Ibsen- byl norský dramatik a básník. Je považován za zakladatele realistického dramatu. Ibsen je rovněž vnímán jako nejvýznamnější norský spisovatel a dodnes zůstává jedním z nejhranějších světových dramatiků.

Anton Pavlovič Čechov- byl ruský dramatik a prozaik.


Hádej, kdo přijde na večeři- https://www.csfd.cz/film/5303-hadej-kdo-prijde-na-veceri/prehled/

Stanley Kubrick- byl americký režisér a fotograf. K vrcholům jeho díla patří literární adaptace Nabokovovy Lolity, Vesmírné odyseje Arthura C. Clarka nebo románu Mechanický pomeranč Anthonyho Burgesse.

Mechanický pomeranč- https://www.csfd.cz/film/5395-mechanicky-pomeranc/prehled/

Barry Lyndon- https://www.csfd.cz/film/5394-barry-lyndon/prehled/

Roger Dicken- je britský umělec speciálních efektů. Byl nominován na Oscara v kategorii Nejlepší vizuální efekty za film: Když dinosauři vládli Zemi.

Shepperton Studios- je filmové studio se sídlem v Shepperton, Surrey, Anglie, s historií sahající až do roku 1931. Nyní je součástí Pinewood Studios Group. Během své rané existence bylo studio označeno jako Sound City.

Nick Allder- je anglický supervizor a koordinátor speciálních efektů. Svou kariéru začal jako asistent kameramana a po osmi letech přešel ke speciálním efektům.

Incubus- je ve středověké křesťanské mytologii druh démona – astrálního upíra, který se pohlavně stýká se ženami, ve spánku je znásilňuje, případně u nich vyvolává sexuální představy. Incubus přitom oběti vyčerpává, někdy až k smrti. Někdy je incubus označován jako mužský démon, ale tato interpretace není jednoznačná.

Volker Mahnert- je rakouský a švýcarský arachnolog, entomolog a ichtyolog narozený 3. prosince 1943 v Innsbrucku, zemřel 23. listopadu 2018 v Ženevě. V letech 1989 až 2005 byl ředitelem Přírodovědného muzea v Ženevě a také profesorem na univerzitě v Ženevě.

Irene Matyas Royová- zemřela pokojně 18. ledna ve věku 93 let. Dcera zesnulých Franka a Mary Matyasových, sestra Dorothy Lukaszczykových. Milovaná manželka zesnulého Roberta H. Roye. Asi rodina produkčního jelikož to je: Kerry Deignan Roy.


PS: Kdo by věděl, ze kterého filmu je úvodní scéna s fúriemi budu velice rád. Myslím, že se na to už někdo ptal v minulosti na ČSFD. Ale bez odpovědi.



Moc vám všem děkuji za veškerou podporu a za vaše zaslané hlasy.


Kdo by mě chtěl podpořit i jinak může zde
303438501/0300
CZ32 0300 0000 0003 0343 8501 IBAN


IMDB.com

Trailer Memory: The Origins of Alien

Titulky Memory: The Origins of Alien ke stažení

Memory: The Origins of Alien
Stáhnout v ZIP Memory: The Origins of Alien
titulky byly aktualizovány, naposled 7.11.2023 20:14, historii můžete zobrazit

Historie Memory: The Origins of Alien

7.11.2023 (CD1) lordek Úprava alternativního názvu.
7.11.2023 (CD1) lordek 12. řádek: O pár let později- chybělo(pár).
7.11.2023 (CD1) lordek  
7.11.2023 (CD1) lordek Původní verze

RECENZE Memory: The Origins of Alien

27.11.2023 9:22 Deyw odpovědět
bez fotografie
diky sedi i na
Memory.The.Origins.of.Alien.2019.BluRay.1080p.DTS-HD.MA.5.1.AVC.REMUX-FraMeSToR
19.11.2023 19:43 mabrams Prémiový uživatel odpovědět
Moc děkuji :-)
10.11.2023 22:14 007jirka007 odpovědět
bez fotografie
Díky moc za titulky.
10.11.2023 0:31 Raraashek odpovědět
bez fotografie
Děkuju moc
8.11.2023 20:46 stasojaso odpovědět
bez fotografie
ďakujem
8.11.2023 18:59 Pilha2 Prémiový uživatel odpovědět
bez fotografie
díky
7.11.2023 23:13 future.memories odpovědět
bez fotografie
děkuji strašně moc :-)

jinak se omlouvám že do toho pletu tohle ale rád bych kdyby se toho někdo ujmul

https://www.csfd.cz/film/278192-never-sleep-again-the-elm-street-legacy/prehled/
7.11.2023 22:01 Charvy odpovědět
bez fotografie
Díky!!
uploader7.11.2023 20:12 lordek odpovědět

reakce na 1569407


Máš pravdu. Tohle mě zmátlo: https://www.csfd.cz/film/688656-pamet-zrod-vetrelce/prehled/.
7.11.2023 20:08 vasabi odpovědět

reakce na 1569407


https://arl.nfa.cz/arl-nfa/en/detail-nfa_un_cat-245736-Pamet-Zrod-Vetrelce/
7.11.2023 20:07 vasabi odpovědět
Paměť: Zrod Vetřelce Ten alternativní název s pomlčkou je podle mého blbost. To prostě nebývá, neděje se.
7.11.2023 19:54 klf76 odpovědět
bez fotografie
Diky.
7.11.2023 19:54 klf76 odpovědět
bez fotografie
Sedi i na Memory.The.Origins.Of.Alien.2019.720p.BluRay.H264.AAC-RARBG.mp4
7.11.2023 19:27 panacik80 odpovědět
na verziu memory.the.origins.of.alien.2019.720p.webrip.hevc.x265.rmteam

příloha memory.the.origins.of.alien.2019.720p.webrip.hevc.x265.rmteam.srt
7.11.2023 19:21 berusak Prémiový uživatel odpovědět
Skvělééé... díky za překlad :-)
7.11.2023 18:59 willyama Prémiový uživatel odpovědět
Díky!!
7.11.2023 18:38 vasabi odpovědět
Pecka, nejvíc. To je tak za pět hlasu min...to je překlad jen pro fanoušky. Prostě nejvíc, děkuji.
7.11.2023 18:20 4ceratops odpovědět
bez fotografie
Obrovská vďaka...
7.11.2023 18:08 MoravskýDrak odpovědět
Paráda. Díky
7.11.2023 17:49 beaver17cz odpovědět
bez fotografie
Diky moc!
7.11.2023 17:26 AndreaLee odpovědět
Ďakujem pekne. RESPECT!
7.11.2023 17:14 Jan.Truhlicka odpovědět
bez fotografie
Díky
7.11.2023 17:08 tomajzna odpovědět
bez fotografie
Tak tohle je boží, díky moc!

Příspěvek:
Můžete připojit přílohu do velikosti 1 MB




 


Zavřít reklamu