Senke nad Balkanom S02E06 (2017)

Senke nad Balkanom S02E06 Další název

Black Sun 2/6

Uložil
Selma55
8
Dát hlas překladateli Dát hlas uloženo: 22.3.2021 rok: 2017
StaženoTento měsíc: 0 Celkem: 34 Naposledy: 15.1.2023
Další infoPočet CD: 1Velikost: 490 663 384 B typ titulků: srt FPS: 30
Verze pro Senke.Nad.Balkanom.S02E06.WEB.h264-RBB Další verze
Náhled zobrazit náhled
Poznámka
Nesouhlasíme s umísťováním našich titulků na jiné servery a se zásahy do nich, včetně přečasů za účelem nahrání na tento, nebo jiný server jako nové verze včetně vkládání do obrazu.

Vlastní titulky z odposlechu ze srbštiny
Za přečasování děkuji Tomášovi

Vysvětlivky, zajímavosti:

Vančo Mihailov a Evgen – Dido Kvaternik (spolu s Ante Pavelićem) byli organizátory atentátu na krále Alaxandra I. Atentát spáchal z pověření Ante Paveliće Veličko Dimitrov Kerin (pseudonym Vlado Georgijev Černozemski) při návštěvě krále v Marseille 9. října 1934. Georgiev byl členem VMRO a její předák Mihailov jej Pavelićovi takříkajíc „půjčil“. Poslední dva roky prožil Georgijev v ustašovských táborech v Itálii a v Maďarsku a odtud pak cestoval do Marseille, kde se měl 9. října 1934 vylodit jugoslávský král. Alexandr byl pověrčivý, bál se čísla devět a devátého dne v měsíci se se obvykle vyhýbal jakémukoli významnému rozhodnutí. Když se loď blížila k přístavu, přepadly jej chmurné předtuchy: „Bude to zázrak, jestli z toho chaosu vyvázneme se zdravou kůží“, řekl ministru zahraničí Jevtićovi při pohledu na dav, který jej na břehu očekával. Přes všechna očekávání nevěnovaly francouzské úřady ochraně vysokého státního činitele patřičnou pozornost. Cestu městem absolvoval společně s francouzským ministrem zahraničí Barthouem a slavným generálem Georgesem v limuzíně bez střechy. Necelých pět minut poté, co král Alexander vystoupil z lodi Dubrovnik, skočil atentátník, vyčkávající na Rue Cannabiére, na schůdky vozu a několikrát vystřeli z pistole. Krále a ministra usmrtil, generála těžce zranil.

Zdroj: Jože Pirjevec : Jugoslávie 1918-1992

Krevní msta v Černé Hoře (dle Vuka Stefana Karadžiće) – k rozhovou Danila Tomasiće a Žmara:
Protože v Černé Hoře neexistuje žádná státní moc, která by lidi chránila před násilím a nespravedlností, musí se každý chránit a bránit sám. Msta se tedy stala svatou povinností. Nejen nejbližší rodina, ale celé vesnice a celá plemena považují za svoji povinnost pomstít nejen vraždu, ale každou nespravedlnost a každé zostuzení. Pokud se jedná o zabití, to musí být pomstěno zabitím. Msta nemusí být vykonána jen nad viníkem, ale nad kýmkoli z jeho rodiny. Msta se musela vykonat a každý dluh musel být uspokojen. Karadžić popsal obyčej, kterým je uschování zakrvácené košile, nebo jiné části oděvu v upomínku na nevyrovnaný dluh.

Bjelopavlići jsou srbské plemeno (kmen), potomci Bílého Pavla a Stefana. Jsou jedním ze sedmi horských plemen na území Černé Hory.
IMDB.com

Titulky Senke nad Balkanom S02E06 ke stažení

Senke nad Balkanom S02E06
490 663 384 B
Stáhnout v ZIP Senke nad Balkanom S02E06
Seznam ostatních dílů TV seriálu Senke nad Balkanom (sezóna 2)
Stáhnout všechny epizody najednou z prémiového serveru

Historie Senke nad Balkanom S02E06

Zatím žádná historie ani nové verze těchto titulků

RECENZE Senke nad Balkanom S02E06

2.4.2021 12:26 desade Prémiový uživatel odpovědět
Vďaka.
23.3.2021 9:47 kvakkv odpovědět
Díky moc :-)

Příspěvek:
Můžete připojit přílohu do velikosti 1 MB


Registrace
HLEDÁNÍ

Seriály

Filmy/jednotlivé titulky

VZKAZY Z FÓRA


 


Zavřít reklamu