Tár (2022)

Tár Další název

 

Uložil
lordek
1
Dát hlas překladateli Dát hlas uloženo: 16.12.2022 rok: 2022
StaženoTento měsíc: 6 Celkem: 1 585 Naposledy: 24.3.2024
Další infoPočet CD: 1Velikost: --- typ titulků: srt FPS: 23,976
Verze pro Tar.2022.HDRip.XviD.AC3-EVO Další verze
Náhled zobrazit náhled
Poznámka
Sedí na verze:
Tar.2022.HDRip.XviD.AC3-EVO
Tar.2022.1080p.WEB-DL.DDP5.1.Atmos.H.264-EVO
Na verzi Tar.2022.1080p.WEBRip.x265-RARBG je potřebný posun -0,800s.

Poznámky/vysvětlivky/informace:

Phi Beta Kappa- je nejstarší akademická čestná společnost ve Spojených státech a nejprestižnější, částečně díky své dlouhé historii a akademické selektivitě.
Clevelandský orchestr- je symfonický orchestr se sídlem v Clevelandu ve státě Ohio. Patří mezi přední světové symfonické orchestry. Nejvýznamnější etapa se spojuje se šéfdirigentem Georgem Szellem, kdy byl orchestr považován za vedoucí těleso tzv. Velké pětky
Zátarí- je jeden z největších uprchlických táborů na světě, který se nachází na severu Jordánska, přibližně 11 kilometrů od hranic se Sýrií, východně od jordánského města Mafrak. Byl otevřen 28. července 2012 v reakci na zvýšený počet uprchlíků ze Sýrie kvůli tamní občanské válce.
Cena Tony- je cena udílená každoročně od roku 1947 vybranými pracovníky divadel a novináři v různých oblastech divadla, muzikálu a činohry. Udílí se v celkem v 24 kategoriích a cenu mohou získat pouze představení či herci z Broadwaye.
Deutsche Grammophon- je německé hudební vydavatelství klasické hudby. Jako samostatná společnost zaniklo v roce 1972, kdy bylo převzato společností PolyGram. Sídlí v Berlíně v městské zčásti Friedrichshain. Od roku 1999 je součástí společnosti Universal Music Group.
Nan Talese- byla vydavatelkou a redakční ředitelkou svého vlastního otisku.
Doubleday- je americké knižní nakladatelství sídlící v New Yorku. Bylo založeno v roce 1897 pod názvem "Doubleday & McClure Company". Vzniklo partnerstvím Franka Nelsona Doubledaye a vydavatele magazínů Samuela McClure. Jedním z viceprezidentů firmy byl i Theodore Roosevelt.
Metronom- je mechanický, elektromechanický nebo elektronický přístroj, který rovnoměrně odklepává rytmus hudební skladby (
Tempo primo- pokyn k obnovení původního tempa po pasáži, která se od něj odchyluje; tam, kde došlo k více než jedné takové změně, „tempo primo“ odkazuje na první zmíněnou rychlost.
Icaro- je jihoamerický domorodý hovorový výraz pro magickou píseň. Dnes se tento termín běžně používá k popisu lékařských písní prováděných při rostlinných obřadech, zejména šamany při obřadech ayahuasca.
Teshuvah- V židovské tradici se pokání nazývá teshuvah, což je hebrejské slovo přeložené jako „návrat“.
Pathos/patos- znamená v klasické rétorice jeden ze tří způsobů přesvědčování, totiž emotivní apelování na posluchače nebo čtenáře. Patetický řečník používá citově nabité metafory, povznesený jazyk i způsob přednesu a velká, působivá gesta. Může na posluchače útočit výčitkami i přímo vyzývat k činu.
Juilliard-je jedna z předních světových uměleckých škol. Sídlí v New Yorku. Poskytuje vysokoškolské vzdělání v oboru hudebním, tanečním a dramatickém.
Klaka- označuje organizovaný a placený potlesk nebo jinak vyjadřované umělé nadšení, které je využíváno zejména v divadlech. Obecně pak jakoukoli neupřímnou a předem sjednanou hromadnou
Klezmer- je hudební žánr světské židovské hudby původem z jihovýchodní Evropy, který vznikl v 19. a 20. století. Repertoár vychází především z taneční hudby určené pro svatby a jiné oslavy.
Altruismus- je moderní označení pro postoje a jednání, která sledují prospěch druhého člověka, které mohou i nemusí být na úkor prospěchu altruisty. Synonymy altruistického jednání jsou dobročinnost, nesobeckost nebo nezištnost.
Baton- tenká hůl, kterou používá hudební dirigent k vedení kapely nebo orchestru.
Bunkamura- je koncertní síň, divadlo a muzeum v Shibuya, Tokio, Japonsko, provozované Tokyu Group.
rubato (Tempo rubato)- je hudební termín označující výrazovou a rytmickou svobodu mírným zrychlením a následným zpomalením tempa skladby dle uvážení sólisty nebo dirigenta. Rubato je expresivní tvarování hudby, které je součástí frázování.
Herbert von Karajan- byl rakouský dirigent. Byl jedním z nejznámějších a nejvýznamnějších dirigentů 20. století a byl dominantní postavou v evropské klasické hudbě od roku 1960 až do své smrti.
Herbert Kalmus- byl americký vědec a inženýr, který sehrál významnou roli při vývoji barevného filmu. Kalmus byl spoluzakladatelem a prezidentem společnosti Technicolor Motion Picture Corporation.
Volné klanění- výkonová technika používaná smyčcovou sekcí k vytvoření plnějšího zvuku, než jakého lze dosáhnout synchronizovanými smyčci.
Crotales- někdy nazývané starožitné činely, jsou bicí nástroje sestávající z malých, laděných bronzových nebo mosazných kotoučů.
Atonální- je způsob skladatelské práce či skladebný sloh, záměrně potlačující tonální centrum a tonální vztahy. Atonalita je tedy popřením tonálního principu – tonality. Pravidla o tvoření a spojování akordů používaná v tonálním slohu pozbývají platnosti, pojem tóniny ztrácí smysl.
Kontrapunkt-je skladebná technika používaná při vytváření polyfonní hudby (technikou používanou při vytváření hudby homofonní je harmonie). Nejvíce se používala v době renesance a baroka, vrcholu dosáhla za Johanna Sebastiana Bacha.
4'33- je hudební kompozice avantgardního skladatele Johna Cage, často (nepřesně) zvaná jako Čtyři a půl minuty ticha.
Mše h moll (německy h-Moll-Messe), BWV 232, je rozšířeným souborem mše svaté od Johanna Sebastiana Bacha. Skladba byla dokončena v roce 1749, rok před skladatelovou smrtí, a do značné míry vycházela z dřívějších děl, jako je Sanctus Bach zkomponovaný v roce 1724.
https://www.youtube.com/watch?v=So704KMhspk

U-Haul syndrom(lesbička)- je stereotyp lesbických vztahů odkazující na myšlenku, že lesbičky mají tendenci se po krátké době nastěhovat. Naznačuje extrémní sklon k angažovaným vztahům. V závislosti na kontextu lze termín považovat za vtipný, pochvalný nebo pejorativní.
Metoprolol- je selektivní blokátor β₁ receptorů. Používá se k léčbě vysokého krevního tlaku, bolesti na hrudi způsobené špatným průtokem krve do srdce a řady stavů zahrnujících abnormálně rychlou srdeční frekvenci.
Legato- jedná se o označení stylu hudebního přednesu, kdy jsou jednotlivé tóny hrány s co nejméně patrným oddělováním. Hudebník například nepřestane během změny tónu dýchat do nástroje nebo nepřeruší tah smyčce.
Mačča- je japonský mletý čaj zpravidla vytvořený ze speciálního zeleného čaje. Čaje patří mezi nejstarší odrůdy zastiňovaných japonských zelených čajů, které se tradičně, více než 800 let, používají při zenových buddhistických ceremoniích.
Křížek- je jedna ze základních posuvek v hudební notaci. Znamená, že se mají označené noty zahrát či zazpívat o jeden půltón výše. Je opakem béčka, které dané noty o půltón naopak snižuje.
Score(slang)- písemná forma hudební skladby.
Fishbowl(slang/thajsko)- Hovorově (akvárko)-Masérka vám poskytne kompletní servis. Což znamená, že oba skočíte do vany a ona vám umyje celé tělo. Poté následuje masáž těla na lůžku s následným pohlavním stykem.
Scherzo- je krátká hudební skladba, často součástí většího díla (jako je symfonie.) Slovo „scherzo“ znamená v italštině „žertovat“ nebo „žertovat“.
Filigrán- má několik významů: Velmi jemný drátek z drahého kovu (většinou zlata, ale též např. stříbra), popř. umělecký předmět nebo ozdoba (šperk), vyrobený z velmi jemného drátku.




Jen co se mi nepodařilo přeložit byla pasáž (je to jeden dialog na začátku).
1:31- 1:37 cca. Dokonce jsem ani nezjistil, co je to přesně za řeč. Sice jsem předpokládal, že je to thajština, ale telefon mi na to nereagoval.

Jelikož postava Lýdie Tár se objeví v Thajsku tak mě to napadlo. Ale i titulky pro neslyšící tam mají v závorkách (speaking in foreign language),
takže to bylo pro mě skoro nemožné přeložit ani na japonštinu mi to nereagovalo.
Kdyby někdo věděl budu rád. A překlad následující písně je úplně mimo realitu to předpokládám nebude ani v oficiálních titulcích.(ledaže by k tomu dostali nějaké EN subs nebo subs v nějakém evropském jazyce)
V titulcích pro neslyšící byly jen noty, takže absolutně nereálné to přeložit. Když ani přesně nevím jaká je to řeč a jaký dialekt dané řeči.

Co se týče němčiny a neotitulkovaných konverzací, které jsem již dříve zmiňoval, tak s tím se už dalo pracovat.


Každopádně díky za veškerou podporu.

IMDB.com

Trailer Tár

Titulky Tár ke stažení

Tár
Stáhnout v ZIP Tár
titulky byly aktualizovány, naposled 28.3.2023 14:27, historii můžete zobrazit

Historie Tár

28.3.2023 (CD1) lordek  
28.3.2023 (CD1) lordek  
8.1.2023 (CD1) lordek  
5.1.2023 (CD1) lordek Drobné úpravy a korekce. Díky (Dadel).
16.12.2022 (CD1) lordek Původní verze

RECENZE Tár

1.9.2023 12:40 mirek.vanis Prémiový uživatel odpovědět
bez fotografie
Tak přeložit tenhleten majstrštyk musela být opravdu řádná fuška. Titulky na jedničku, moc děkuji a posílám hlas.
12.1.2023 14:59 marioIII odpovědět
bez fotografie
Tar.2022.720p.WEBRip.900MB.x264-GalaxyRG[TGx], sedia a v ďaka...
29.12.2022 20:23 Dadel odpovědět
bez fotografie
prosím opravit

54
Mel Brooks byl chlap

239
ne etnografická práce na Amazonu, ale etnografická práce o Amazonii
22.12.2022 19:03 mitabrev odpovědět
bez fotografie
Vďaka!
22.12.2022 15:47 TomateMuno Prémiový uživatel odpovědět
bez fotografie
Díky za titulky. Posun -12.9s sedí tiež aj na Tar.2022.1080p.BluRay.REMUX.AVC.DTS-HD.MA.TrueHD.7.1.Atmos-FGT
21.12.2022 14:28 spero Prémiový uživatel odpovědět
bez fotografie
Na verziu Tar.2022.1080p.BluRay.x265-RARBG je potrebny posun cca -12,980s :-)
18.12.2022 10:29 Nefertiti100 odpovědět
bez fotografie
díky
17.12.2022 19:50 stancus odpovědět
bez fotografie
Díky¨)
16.12.2022 22:27 stasojaso odpovědět
bez fotografie
ďakujem
16.12.2022 21:10 spero Prémiový uživatel odpovědět
bez fotografie
Na verziu Tar.2022.1080p.WEBRip.x265-RARBG je potrebny posun cca -0,800s :-)
16.12.2022 20:10 hXXIII odpovědět
MOC děkuji, lordek .)
16.12.2022 19:02 alsy odpovědět
THX :-)
16.12.2022 18:49 jolly-joker.cz Prémiový uživatel odpovědět
bez fotografie
děkuji
16.12.2022 17:50 vrabčiak Prémiový uživatel odpovědět
bez fotografie
waw! supr
16.12.2022 17:47 exxon75 odpovědět
bez fotografie
díky
16.12.2022 17:02 manson11 odpovědět
bez fotografie
diky :-)
16.12.2022 14:39 4ceratops odpovědět
bez fotografie
Obrovská vďaka.
16.12.2022 14:15 tobrosch Prémiový uživatel odpovědět
bez fotografie
Díky.

Příspěvek:
Můžete připojit přílohu do velikosti 1 MB


Registrace
HLEDÁNÍ

Seriály

Filmy/jednotlivé titulky

VZKAZY Z FÓRA
vrelé díky za severskú krimiAmerican.Rust.S02E01.1080p.WEB.H264
speedy.mail na jakém webu zjistím ty informace o VOD nebo Blu-ray kdy vyjde? Děkuji.
Les Trois Mousquetaires: Milady (2023) WEB-DL 1080p от ELEKTRI4KA
French: E-AC3, 448 Kb/s (6 ch)
Dík, to nevyzerá zle, asi by som sa na to aj dal. Našiel som rls Sulis 1907 2023 1080p Norwegian Blu
To nemusíš. Preklad plánujem dnes dokončiť, potom ešte cca 2 dni na načasovanie (zvyknem si robiť vl
😂 😂 to se povedlo.
Vzhledem k tomu, že už bude skoro duben, tak se nedá říci, kdy to bude i pro "breznych ucastnikov".
...jde o verzi s originál norským audiem. Titulky můžu ripnout a hodit je sem během dne.
Stáhl jsem verzi přesně s tímto názvem:
Out.Stealing.Horses.2019.1080p.BRRip.x264.AC3.HORiZON-ArtSu
Omlouvám se, moc nevím, jak to zde funguje, ale vše zešedlo, takže to vypadá, že překlad je volný a
Ako myslíš.
Keby si mal ešte záujem napr:
Dneska som ripoval nórsky "Sulis 1907" (2023)
zobral so
Díky, ale to nebude potrebné. Omylom som uviedol rls s nižším rozlíšením, YTS mám aj v 1080p. A ger
Light.2024.1080p.AMZN.WEB-DL.DDP5.1.H.264
Jeden čas som po tom pokukoval, ale nikdy som k tomu nemal čas - vypustili to aj Nemci v marci 2020
Film vypadá dobře, opět zajímavej výběr. Díky
YTSyes
kedy budu prosim tttulky aj pre breznych ucastnikov? dakujem
Inviska MKV Extract
Děkuji moc, rádi počkáme na poslední díl
original AJNeznám, díky za tip. 😮dikes a uz sa velmi tesimZa málo:-)
Na VOD to vyjde až 19.4. a někdo to pak určitě přeloží.
Drive-Away.Dolls.2024.1080p.WEB.H264-ShowMeOnTheDollWhereHeTouchedYou[TGx]
DíkyParáda, ďakujem moc!
Veľmi pekne ďakujem a prajem,nech sa pri preklade darí a ide ti to od ruky.:-)


 


Zavřít reklamu